Stephanie van Malssen

Stephanie van Malssen

Eigenaar / Trainer

Een heel groot deel van mijn leven heb ik gevochten tegen overtollige kilo’s. Dit heeft mij in mijn jonge jaren in situaties gebracht waar ik in mijn eentje niet meer uit kwam. Met professionele hulp, mijn sterke intrinsieke motivatie en mijn vechtlust, ben ik er uiteindelijk in geslaagd om deze overtollige kilo’s kwijt te raken. Dit traject dat ik als twintiger heb doorlopen, heeft mij gemaakt tot de persoonlijkheid die ik nu ben. 

Gezonde voeding, veel sporten en optimaal genieten van het leven zijn centrale thema’s in mijn leven.

In 2007 heb ik naast mijn werk als officier bij de Koninklijke Marechaussee en commandant bij de ME, de opleiding tot Life Coach gevolgd. In 2014 heb ik de beslissing genomen mijn hart te gaan volgen. Mijn doel is nu om ook andere mensen, die extra kilo’s kwijt willen, of een gezondere leefstijl willen nastreven, te helpen hun persoonlijke doelen te realiseren. Vanaf 2014 heb ik hiervoor achtereenvolgens de opleidingen tot Gewichtsconsulente, Personal Trainer, Bootcampinstructeur , Looptrainer, Kettle Bell Instructeur, Personal Trainer Knock Out, Functional Training Specialist en Pound Pro gevolgd. Deze combinatie maakt mij uniek in het werkveld. De combinatie van plezier hebben, jezelf zijn en beweging staat in elke workout centraal.

In mijn twintiger jaren heb ik, zoals ik al vertelde, zelf mogen ervaren hoe het is om te zwaar te zijn, ik sportte niet genoeg en kwam alleen niet uit deze situatie. De periode erna heb ik gelukkig mogen ervaren hoe fijn het is als er iemand is die jou af en toe een schop onder je kont geeft en je de goede richting op duwt. Natuurlijk kan dit in iedere sportschool om de hoek! Hier kun je fantastisch werken aan je lichaam en je conditie, met de mooiste en meest luxe apparaten, helemaal waar! Maar zelf voelde ik me niet op mijn gemak in zo’n super moderne sportschool, waar de mooiste mensen rondlopen! Nee, ik zakte dan vaak van schaamte in elkaar en ging na een half uurtje onvoldaan weer naar huis!

Ik dacht altijd dit moet anders kunnen!!

Ik wilde dan ook ooit een trainer/coach worden met een eigen Indoor locatie, waar je bent zoals je bent, met je eigen persoonlijke doelen waar JIJ aan wilt werken! Een locatie die een “VEILIGE OMGEVING” is voor iedereen! Waar het LEUK is om te trainen, waar we lachen en plezier hebben! Maar ondertussen wel KEIHARD getraind wordt!

Ik heb inmiddels een super gave nieuwe locatie gevonden! Een locatie waar we NIET met de mooiste en duurste apparaten gaan trainen…. NEE!!!! Trainen doen we met je eigen lichaamsgewicht en kleine materialen!! Je kunt hier werken aan je conditie, kracht, stabiliteit, coördinatie en mobiliteit in een super gezellige groep!’

Carine Paf

Carine Paf

Trainer

Altijd heb ik wel gesport. Nadat ik mijn zwemdipoma’s had behaald mocht ik bij turnen. Dat ik ondanks dat ik het op een gegeven moment niet meer echt heel leuk vond, nog tot mijn 14 e of 15 e gedaan. Daarna gingen er een aantal jaren voorbij waarin ik niet echt verder kwam met wat ik wilde qua sporten. Fitness, hardlopen, zelf thuis sporten, weer hardlopen, toch maar weer fitness en nog maar weer eens hardlopen. Die 3 e keer dat ik het hardlopen weer oppakte met, bij velen misschien wel bekende, Evy start to run kreeg ik dan eindelijk de smaak een beetje te pakken. Ik ging 3x per week en nadat ik de 1 e sessie van 0-5km had voltooid ging ik door met die van 5-10km. Daarnaast begon ik me ook te verdiepen in voeding, oftewel ik lette beter op en at alleen in het weekend nog ‘lekkere’ dingen. Dit had zeker een positief effect, want ik viel zo’n 10kg af. Het hardlopen ging ook
nog altijd lekker en ik kon ondertussen 16km hardlopen. De afstand waarvan ik weleens had gehoord en gelezen dat je dit moest kunnen om een halve marathon te kunnen voltooien. Dus dat werd mijn doel. Ik ging trainen voor een marathon. Dat wou zeggen dat ik mijn trainingen in het vervolg niet meer in het bos ging doen, maar meer op het asfalt / de straat. Echter was mijn lichaam hier niet zo van gediend en ik kreeg steeds meer last van blessures, waaronder mijn scheenbeen. Het hardlopen ging met niet meer goed af en ik baalde natuurlijk ontzettend dat mijn halve marathon er op deze manier niet in zat.
Hierna begon ik weer op zoek te gaan naar een sport waarin ik mijn ei kwijt kon en voldoening kreeg van wat ik had gedaan. Ik kwam terecht bij een sportschool waar, net als bij studio Box, alleen groepslessen werden gegeven. Wat vond ik dat ontzettend leuk! Heerlijk sporten in een zeer gevarieerde groep mensen waarin iedereen in zijn waarde is en toch voldoening heeft. Ongedwongen, fanatiek en vooral ook gezellig en leuk! Ik zat er helemaal op mijn plek en kreeg ook steeds meer het gevoel dat ik zelf, naast mijn werk als begeleider bij een zorgboerderij, iets wilde in de sport. Maar wat? En hoe ga ik dit aanpakken? Dat dwaalde lang door mijn hoofd en ik durfde de knoop niet door te hakken. Maar toen kwam de mogelijkheid om via dezelfde sportschool als waar iksportte, die een nieuwe locatie begon, een opleiding te doen. Dat heb ik toen gedaan. Ik heb fitnesstrainer level a + b gevolgd en een opleiding EMS-training gedaan. Daarna heb ik 1,5 jaar langgewerkt binnen deze nieuwe studio en ook de oude locatie. Ik heb daar verschillende lessen verzorgt: bootcamp, small group, circuit training, STRONG by Zumba en EMS training. Ik had erg veel plezier in het lesgeven, echter bleek deze plek niet geheel bij mij te passen en dus ben ik daar gestopt.
Via via kwam ik daarna bij studio Box te sporten. Ook hier voelde ik mij gelijk op mijn plek. Ook weer dat ongedwongen gevoel dat iedereen er mag zijn en zijn/haar eigen ding kan doen. Na een jaar waarin ik niet in de sport mocht werken, maar al wel met Stephanie het een en ander had kunnen bespreken over een baan bij sudio Box, mocht ik dan eindelijk les gaan geven. Ik doe dit nu vanaf januari en met ontzettend veel plezier. Ik vind het heerlijk om jullie te mogen stimuleren en dat het sporten gezien wordt als iets leuks!
Omdat ik de afgelopen jaren heb gemerkt dat sporten veelal maakt dat er ook vragen komen met betrekking tot voeding ben ik afgelopen september begonnen met de opleiding leefstijlcoach en voedingsdeskundige. Sinds eind mei heb ik deze opleiding afgerond. Ik heb deze opleiding gevold om betrekking tot voeding en te weten hoe je mensen hierin kan helpen/begeleiden. Ik heb (nog) niet de ambitie om hierin 1 op 1 mensen te begeleiden, maar ik vind de manier van de Meltdown een hele mooie om mensen toch op weg te helpen naar een betere leefstijl. Of om binnen een sportles ook het onderdeel voeding mee te nemen om zo op een ongedwongen manier het stukje leefstijl mee te nemen. Hierin hoop ik mij nog verder te ontwikkelen en probeer ik uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn binnen en/of evt. buiten studio Box. ​
Verder zou ik mij nog graag willen ontwikkelen in de verschillende lessen die er al gegeven worden binnen studio Box, maar evt. ook nieuwe lessen. Daarnaast wil ik me ook graag ontwikkelen in de we mogelijkheden en ben erg gemotiveerd om me te blijven ontwikkelen in dit vakgebied. In die gemotiveerdheid spelen jullie als sporters een grote rol, aangezien jullie enthousiasme en ontwikkeling het werk zo ontzettend leuk maken!